NOU! CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI DE SANATATE PENTRU INVESTIGATIILE PARACLINICE DE LABORATOR SI IMAGISTICA MEDICALA

INVESTIGATII DECONTATE DE CASA DE ASIGURARI DE SANATATE

LABORATOR DE RADIOLOGIE

     GENERAL ELECTRIC, XR 6000, digitalizat cu FCR Capsula XLII, radiografii digitale intr-un minut, ce pot fi furnizate pe film, prin tehnologia DRY-PIX -Fuji sau pe CD, impreuna cu softul de citire : E-film, IBM. Toate examinările imagistice se eliberează pacienților impreuna cu buletinul de interpretare radiologică, întocmit de medic specialist radiodiagnostic.

 MAMOGRAFIE DIGITALA

     GENERAL ELECTRIC ALPHA – RT, achiziție digitală conform standardelor internaționale. Se furnizează filme de inalta definiție, imprimare uscata laser, DRY-PIX Fuji. Interpretarea se face pe monitor EIZO Radiforce, 5MP, 2000 cd/m. Interpretarea mamografiilor se face de medici radiologi cu competentă in senologie imagistica.

 ULTRASONOGRAFIE

     GENERAL ELECTRIC LOGIQ A5 SI LOGIQ C5 PRO, pentru ecografii abdominale, pelviene, transvaginale, ecocardiografie, ecografie părți moi, ecografie tiroidiană, ecografie DOPPLER, ecografie mamară. Investigațiile ultrasonice sunt efectuate de medici specialiști si primari pe sonografele de mai sus, upgradate cu ultimele softuri . Pacienții primesc un buletin de interpretare semnat si parafat de medicul examinator si imagini printate dupa aspectele relevante decelate de ultrasonografie.

OSTEODENSITOMETRIE DXA

     OSTEODENSITOMETRIEeste investigatia paraclinica de masurare a densitatii osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoza.

Osteodensitometria DEXA este cea mai moderna si foloseste raze X de densitati diferite ce strabat osul, permitind aprecierea gradului de reducere a densitatii osoase; nu este dureroasa si se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul soldului (col femural – cel mai expus fracturarii osteoporotice), coloanei vertebrale lombare si antebratului. Scorurile obtinute permit diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei, ce beneficiaza de abordare terapeutica diferita.

Osteodensitometria se recomanda tuturor femeilor dupa instalarea menopauzei, iar frecventa controlui ulterior o stabileste medicul specialist. Si barbatii pot suferi de osteoporoza, in special fumatorii si cei cu boli cronice ce primesc tratament cortizonic, iar indicatia de osteodensitometrie o stabileste medicul curant.

 Echipamentul GENERAL ELECTRIC LUNAR PRODIGY ADVANCE poate efectua scanari DXA segmentare, full scan, poate efectua scanare body composition, importanta in stabilirea adipozitatii viscerale si in elaborarea dietelor, stabilirea scorului FRAX pentru aprecierea  riscului de fractura si multe alte calcule si analize comparative, integrate in softul Encore, agreat de IOA . Pacientului i se va elibera un buletin de examinare DXA ce cuprinde rezultatele scanării , grafice comparative si interpretarea medicului specialist.